Alfreton-based Slimming World completes HQ fit out and extension project

Slimming World

Fit out and extension work has been completed at the Alfreton HQ of Slimming World at the hands of Lincoln-based construction firm APSS.

APSS refurbished and stripped out two warehouses and associated office space at the Slimming World’s head office, which brought the two current distribution warehouses under one roof. Works included internal extensions of a single-storey office block and a refurbishment of the whole office building.

Mark Wagstaff, Project Manager for APSS, said: “The latest project for Slimming World will provide new, modern office space for its many team members, therefore boosting morale and camaraderie. This is as well as two improved warehouses, with improved facilities for increased efficiency and distribution.

Paul James, Facilities Manager at Slimming World, said: “It’s been great to continue our working partnership with APSS and we’re really pleased with all the developments that have been made to our warehouse and main building.

“Our head office is important because it’s home to our dedicated teams who work exceptionally hard to support our self-employed consultants who, in turn, ensure our members receive the very best service – and that all starts here in Derbyshire.

“People have always been at the heart of Slimming World’s success and so ensuring that our people – our head office staff and consultants – have the facilities and environment they need to do the best job possible will always be a real priority for us.”

The work has involved new electrics, plumbing and kitchen and bathroom facilities. APSS’s in-house joinery team, based at the firm’s head office in Kingsley Road, Lincoln, designed and created bespoke fitted cupboards for the new print room in addition to lockers, panelling systems, vanity units and cubicles for the washrooms.

APSS also introduced a new air conditioning and ventilation system, fire alarm system, and supplied new, modern furniture for the team member canteen area. For the finishing touch, the exterior of the PVCU windows were refinished grey, to complement the new colour scheme of the building.